vrijdag 28 oktober 2011

Marokkaanse vis!

Voor mijn Marokkaanse vriendinnetjes, die kwamen eten, vond ik het leuk om mezelf uit te dagen en Marokkaans voor ze te koken. Beetje tricky om hun heerlijke kookkunst proberen na te doen, maar met deze heerlijke vis is het aardig gelukt. Ze vonden het lekker en ik ook, vandaar dat ik het recept hier deel met jullie!



Koop per persoon een lekker stuk witte vis, kabeljauw is het lekkerst. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de stukken vis in een ovenschaal en besprenkel ze met een goede olijfolie. Wrijf ze daarna in met een laag 'Ras el Hanout'. Dit is een droog kruidenmengsel te koop in Marokkaanse en Turkse winkels. Rasp de schil van een halve sinaasappel en giet het sap daarvan over de vis. Strooi nog een beetje zout en cayennepeper over de vis. Plaats de schaal in de oven en bak de vis in 15 minuten gaar. Hak ondertussen een handjevol amandelen fijn, rooster deze in een droge pan en voeg op het laatst nog een hand verse koriander toe. Als de vis klaar is garneer je deze met de amandelen en koriander. Eet smakelijk!
Marokkaanse vis met couscoussalade, recept hiervan komt later!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen