zondag 23 oktober 2011

Luiertaart

Vanmiddag ben ik op kraambezoek geweest bij een vriendin van mij. Ze heeft echt een prachtig ventje gekregen! Heel leuk om hem even te morgen bewonderen! Als kado had ik weer eens een luiertaart gemaakt, de derde van dit najaar. Een paar jaar geleden was het heel hip, die luiertaarten, maar eigenlijk blijven ze leuk. Luiers zijn altijd nodig en je kan er net zoveel kadootjes bij doen als je zelf wilt. Het is natuurlijk ook altijd leuk dat het een persoonlijk kado is omdat je de taart zelf heb gemaakt en verder leuk heb gemaakt met de kado's.
In een taart gaan ongeveer 30-40 luiers. De luiers rol je allemaal op (zorg dat de onderkant in het midden zit, dan krijg je de mooiste rolletjes) en houd je opgerold met een elastiekje. De bovenste laag maak je door een fles te pakken en daarom de opgerolde luiers te plaatsen totdat er een mooi dicht rondje ontstaat. Om het allemaal op z'n plek te houden doe je een elastiekje om het geheel, die je later weer bedekt met een leuk lint. Maak hierna nog twee lagen, telkens iets groter. Om het goed te kunnen vervoeren heb ik een kartonnen 'onderbord' gemaakt, net iets kleiner als de grootste laag. Stop je kado's erbij, versier de taart met lint en pak het in met doorzichtige folie. Gefeliciteerd ouders!

1 opmerking:

  1. Luiertaarten blijven gewoon altijd leuk. Een paar jaar geleden nog hip, maar wat je al zegt, luiers blijven altijd nodig en daarom de luiertaart ook.

    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen