vrijdag 30 december 2011

Thaise oliebollen

Vind je de gewone oliebollen een beetje saai worden? Heb je misschien wel meer zin in iets hartigs met oudjaarsavond? Hier een heerlijk recept voor hartige Thaise bollen. 
De bollen heb ik vorig jaar gegeten bij vrienden en ze waren heerlijk! Dit jaar ga ik meehelpen ze te maken! Hopelijk worden ze weer net zo lekker. 


Nodig: 
  • 2 lente-uien (of bos-uitjes)
  • 50 gram cashewnoten
  • enkele takjes koriander /lekker veel, bijv. 15 à 20 gr
  • 450 gram bloem
  • 2 zakjes gist (14 gram)
  • 1 snuf zout
  • 1 ei
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • Thaise chilisaus of Vietnamese saus 


Werkwijze:
  1. Snijd de lente-ui in dunnen ringetjes, hak de noten grof en snijd de koriander fijn.
  2. Mix de bloem met de gist, het zout, het ei, de kokosmelk en 2,5 dl water tot een glad beslag. Roer de bosui, de noten, de koriander en de curry-pasta door het beslag.
  3. Dek de kom af met een natte doek of plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.
  4. Verhit de olie tot 180°C. Schep met 2 theelepels bolletjes uit het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  5. Bak de bolletjes rondom bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uit lekken op keukenpapier.
  6. Rijg de bolletjes aan prikkers en serveer ze met de zoete saus
P.s. Het beeld zul je dit keer er zelf moeten bij bedenken. Denk: oliebollen, alleen dan anders!

Goede jaarwisseling allemaal!



2 opmerkingen:

  1. Maak dit nu al jaren met oud en nieuw en altijd een groot succes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maak dit ook al jaren voor feestjes en oud en nieuw een top recept en valt altijd in de smaak

    BeantwoordenVerwijderen