Een heerlijk recept voor de feestdagen!
Nodig:
- 8 velletjes bladerdeeg
- pond rundergehakt
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 paprika
- 1 aardappel
- 2 tenen knoflook
- gedroogde of verse rozemarijn
- 75 gram tuinerwten (blikje)
- bosje selderij
- zout en peper
- 1 ei
- scheutje olijfolie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
Snijd de groenten en de aardappel in stukjes. Bak de groenten en de aardappel aan in de pan met een scheut olijfolie. Roerbak ze tot ze zacht en glazig zijn. Voeg ondertussen de rozemarijn en de knoflook toe. Voeg op het laatst de selderij en de tuinertwten toe. Laat het mengsel volledig afkoelen.
Strooi peper en zout over het gehakt en voeg de helft van het ei toe. Meng het gehakt met het afgekoelde groentemengsel.
Verdeel de acht plakjes bladerdeeg zo op de bakplaat dat er twee rijen van vier ontstaan. Zorg ervoor dat het 1 plak deeg wordt d.m.v. een deegroller of door met je vingers de plakken te verbinden.Verdeel vervolgens het gehaktmengsel over de plakken bladerdeeg. Bekleed het gehakt volledig met het bladerdeeg, vouw de uiteinden dicht. Bestrijk het bladerdeeg met de andere helft van het ei.
Bak het geheel een uur in de oven tot hij goudbruin is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten