vrijdag 27 juli 2012

Hartige cake

Moet cake altijd zoet zijn? Nee! Gelukkig niet, want een cake als voorgerecht klinkt èn is wel heel fijn! Deze cake is gemaakt met geitenkaas, nootjes en pruimen. Het recept is een beetje aangepast van een recept van de BBC kok Rachel Khoo. Ik denk zo dat we in de toekomst steeds meer van haar gaan horen, wat een leuk programma heeft zij. Het originele recept is hier te vinden. 

Nodig: 
250 gram bloem
15 gram bakpoeder
150 gram zachte geitenkaas
90 gram nootjes (pistachenootjes of welke je lekker vind)
100 gram pruimen, grof gehakt
4 eieren
150 ml olijfolie
100 ml melk
50 gram yoghurt
1 theelepel zout
peper


Werkwijze:
Verhit de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Om dit wat te vergemakkelijken kan je het bakpapier als een prop natmaken onder de kraan.
Meng in een kom het bloem, de bakpoeder, de nootjes, pruimen en de geitenkaas.
In een andere kom: mix de eieren luchtig en voeg daarna voorzichtig de olijfolie, melk en yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper (bedenk wel dat de geitenkaas ook zoutig is!). Vouw het meelmengsel voorzichtig in het eimengsel. Doe dit voorzichtig, anders wordt het resultaat taai. Giet het in de vorm en bak in de oven voor 30-40 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. En verras je gasten!


vrijdag 20 juli 2012

Restyle: van sjaal tot shirt


Laatst heb ik in een kringloop in Utrecht onder andere twee sjaals gekocht. De stofjes waren heel mooi, vooral de print. De blauwe heb ik gelaten zoals die was, de kleuren staan mij erg mooi! De gebloemde sjaal vond ik ook erg leuk en ik wilde er wat mee doen. Het makkelijkst? Een shirt ervan naaien natuurlijk. Heel simpel, maar zo leuk. Heb het shirt al vaak aangehad met verschillende shirtjes eronder en verschillende broeken. 
















zaterdag 14 juli 2012

Slagingsfeestje en jurk restyle

Afgelopen donderdag mocht ik dan eindelijk mijn diploma in ontvangst nemen. Het was nog op het nippertje omdat we eerst voor de verkeerde kerk in Utrecht stonden maar ik was gelukkig ruim op tijd voor de uitreiking! Nu mag ik mij officieel 'farmakundige' noemen.
Vandaag werd ik zeer verrast door mijn schoonzussen en moeder voor een heerlijke high tea. Ik zat onwetend op te passen op mijn drie neefjes toen mijn moeder en schoonzussen opeens in de kamer stonden ik mee moest. Kwam mijn broer van boven ook naar beneden.. die zich daar verstopt had. Al met al, ik was echt heel erg blij verrast en de high tea was heerlijk!
Ook kreeg ik nog een geweldig kado, iets wat ik al heel lang wilde; namelijk een paspop!!!




Helemaal blij ben ik ermee! Hoef ik niet telkens zelf alle ge- of vermaakte kleren aan en uit te trekken om te kijken of het past, maar kan ik mijn paspop gebruiken. Helemaal handig als er spelden in het item zitten.. word ik ook minder vaak geprikt. En ik vind het ideaal om mijn ge- vermaakte kleren op te showen. Hier gelijk ook het eerste stuk, namelijk een (oude) jurk van mijn moeder. Hij paste mij prima, maar de 'ruches' aan de mouwen en aan de onderkant vond ik toch wat minder. Ik was zo enthousiast aan het knippen dat ik de linker mouw al had geknipt voordat ik de 'before' foto had gemaakt...

Before

After

zondag 8 juli 2012

Placemats

 Placemats ontbraken nog bij mij thuis. Terwijl met placemats eten juist zo gezellig is, beetje chic en het scheelt weer iets in het boenen op je tafel na het eten. Dus, weer een leuke uitdaging om ze zelf te maken. Ben blij met het gezellige resultaat, al viel het nog wel tegen om perfect rechthoekige lapjes te knippen. Hmmz.. misschien toch maar een jaartje terug naar de kleuterklas??



dinsdag 3 juli 2012

Restyle: vestje

In de kringloopwinkel kwam ik dit leuke vestje tegen. Heerlijk voor de zomer en lekker vrolijk met rode laarzen of hakjes. Maar bah, die lelijke zwarte rand met de chinese tekens vond ik maar niets. Even een snelle restyle en we hebben weer een leuk vestje, zonder zwarte rand!