vrijdag 27 juli 2012

Hartige cake

Moet cake altijd zoet zijn? Nee! Gelukkig niet, want een cake als voorgerecht klinkt èn is wel heel fijn! Deze cake is gemaakt met geitenkaas, nootjes en pruimen. Het recept is een beetje aangepast van een recept van de BBC kok Rachel Khoo. Ik denk zo dat we in de toekomst steeds meer van haar gaan horen, wat een leuk programma heeft zij. Het originele recept is hier te vinden. 

Nodig: 
250 gram bloem
15 gram bakpoeder
150 gram zachte geitenkaas
90 gram nootjes (pistachenootjes of welke je lekker vind)
100 gram pruimen, grof gehakt
4 eieren
150 ml olijfolie
100 ml melk
50 gram yoghurt
1 theelepel zout
peper


Werkwijze:
Verhit de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Om dit wat te vergemakkelijken kan je het bakpapier als een prop natmaken onder de kraan.
Meng in een kom het bloem, de bakpoeder, de nootjes, pruimen en de geitenkaas.
In een andere kom: mix de eieren luchtig en voeg daarna voorzichtig de olijfolie, melk en yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper (bedenk wel dat de geitenkaas ook zoutig is!). Vouw het meelmengsel voorzichtig in het eimengsel. Doe dit voorzichtig, anders wordt het resultaat taai. Giet het in de vorm en bak in de oven voor 30-40 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. En verras je gasten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen