donderdag 10 november 2011

Pompoen-scones

Lekker met glazuur en een bolletje ijs

 Het is herfst! Dat betekent dat er weer volop pompoen te verkrijgen is. Mijn favoriete recept met pompoen zijn pompoen-cakejes. Pompoen maakt de cakejes zoet en geeft er net een extra smaak aan. Mocht je pompoen heel vies vinden, grote kans dat je de cakejes wel lust!
 Nodig 200g bloem, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 2 theelepels koekkruiden, 2 eetlepels suiker, 75 gram boter, klein schaaltje pompoen (ongeveer 1/3 van een pompoen), 3 eetlepels melk, 1/2 zakje vanillesuiker, 1 ei.
Werkwijze Schil de pompoen en snijd het in blokjes. Dek de pompoen af met huishoudfolie en gaar het een aantal minuten in de magnetron. Als het goed is is de pompoen zo zacht geworden dat je het kan prakken.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom, voeg daarna de boter toe en meng dit er goed doorheen. Meng de natte ingrediënten (met de pompoen) in een andere kom. Meng daarna de inhoud van de twee kommen met elkaar. Afhankelijk van hoe vochtig het deeg is kan je het deeg over afzonderlijke vormpjes verdelen of je maakt één rond plat deeg waarvan je punten snijd. Bak de cake / scones af in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Lekker met glazuur (poedersuiker met een klein beetje water mengen) en een bolletje ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten