zaterdag 23 juni 2012

Kokos chocoladebrood


Hmmz.. zoet brood is heerlijk. En het is ook nog eens heel erg makkelijk te maken als je het basisrecept voor soda brood gebruikt. Dat betekent dat je baking soda (oftewel, zuiveringszout) gebruikt in plaats van gist waardoor je niet hoeft te wachten op het rijzen van het brood. Meteen na het mengen van de ingrediënten kan het de oven in en ruikt je huis in een mum van tijd mjammie!
Je kan alles door het brood doen wat je wil: nootjes, rozijnen, ander gedroogd fruit, chocola enz. Laat je fantasie los.
Hier het recept voor soda brood met chocola en kokos. Origineel recept hier.

Nodig:
150 gram volkorenbloem
40 gram havermout
1/2 tl zout
1/2 tl baking soda
180 gram yoghurt of karnemelk
50 gram gehakte chocola
2 of 3 eetlepels kokos

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de droge ingrediënten, inclusief de chocola. Meng hierdoor de karnemelk of yoghurt. Maak hier één grote bal van of meerdere kleine balletjes, afhankelijk of je één groot brood wil of meerdere kleintjes.
Bak 12 minuten op 225 graden en draai daarna de oven lager naar 200 graden en laat nog een kwartier in de oven staan (iets korter als je kleine broodjes heb).
En smulse! Pas wel op dat je het brood laat afkoelen voordat je je tanden erin zet!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen