woensdag 15 februari 2012

Arretjescake

Een heerlijk ouderwets recept voor een cake die goed vult! En èèn voordeel: je hoeft er geen oven voor te gebruiken!

Nodig:
250 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels vanillevla
5 eetlepels cacao poeder
250 gram roomboter
250 gram biscuitjes
scheutje rum (naar smaak)

Werkwijze:
Verkruimel de biscuitjes in kleine stukjes. Meng de suiker met de vla en meng er lepel voor lepel de cacao poeder bij. Goed doorroeren. Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje en meng dit samen met de biscuitjes en het scheutje rum door het suikermengsel. Laat goed opstijven in de koelkast (of zelfs even in de vriezer) totdat de cake goed hard is. Snijd in stukjes en serveer het evt. met lekkere vanille roomijs, wat slagroom of crème fraîche. Smullen maar!

ps: dit recept is ook erg leuk en makkelijk om samen met de kinderen te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen