Heerlijk recept voor een brood met noten en cranberry's, zo lekker dat je er niets op hoeft te doen! Lekker fris door de cranberry's!
- 1/3 kop sinaasappelsap (gebruik je verse, rasp dan ook de schil)
- 2/3 kop melk
- 6 eetlepels boter (ong. 90 tot 100 gram)
- 1 ei
- 2 koppen bloem
- 1 kop suiker
- Snufje zout
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. bakpoeder
- 1 kop verse cranberries, gehalveerd (bevroren kan ook, het is zelfs makkelijker om ze bevroren te snijden)
- ½ kop walnoten, grof gehakt (of andere noten die je lekker vind)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
- Meng in een kleine kom sinaasappelsap, evt rasp van de schil, melk, boter en ei.
- Meng in een grote kom bloem, suiker, zout, kaneel en bakpoeder. Giet hierbij de vloeibare ingrediënten en meng. Spatel hier voorzichtig de cranberries en walnoten doorheen.
- Giet het mengsel in je cakevorm en bak ongeveer 1 uur. Check of het deeg gaar is door er een satèstokje in te steken, als deze er schoon uitkomt is het goed.
- Laat de cake eerst op een rek afkoelen en zet deze vervolgens minstens een uur in de koelkast.
Ook lekker met een bolletje (kaneel)ijs of crème fraîche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten