zondag 29 januari 2012

Cranberry Walnotenbrood

Heerlijk recept voor een brood met noten en cranberry's, zo lekker dat je er niets op hoeft te doen! Lekker fris door de cranberry's!  

 Nodig:

  • 1/3 kop sinaasappelsap (gebruik je verse, rasp dan ook de schil)
  • 2/3 kop melk
  • 6 eetlepels boter (ong. 90 tot 100 gram)
  • 1 ei
  • 2 koppen bloem
  • 1 kop suiker
  • Snufje zout
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 kop verse cranberries, gehalveerd (bevroren kan ook, het is zelfs makkelijker om ze bevroren te snijden)
  • ½ kop walnoten, grof gehakt (of andere noten die je lekker vind)


Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Meng in een kleine kom sinaasappelsap, evt rasp van de schil, melk, boter en ei.
  3. Meng in een grote kom bloem, suiker, zout, kaneel en bakpoeder. Giet hierbij de vloeibare ingrediënten en meng. Spatel hier voorzichtig de cranberries en walnoten doorheen.
  4. Giet het mengsel in je cakevorm en bak ongeveer 1 uur. Check of het deeg gaar is door er een satèstokje in te steken, als deze er schoon uitkomt is het goed.
  5. Laat de cake eerst op een rek afkoelen en zet deze vervolgens minstens een uur in de koelkast.
 
Ook lekker met een bolletje (kaneel)ijs of crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten