woensdag 25 april 2012

Muziek voor je ogen




In de kringloop of op de rommelmarkt zijn regelmatig mooie, oude muziekboeken te vinden. Schitterend, maar ik kan er niets mee, want ik speel geen piano, of wat voor instrument dan ook. Maar.. toch heb ik zo'n boek gekocht, omdat het oogstrelend mooi is.
Met de pagina's kan je overigens ook veel, bijvoorbeeld leuke enveloppen maken of een kaars mee inpakken. Of , je doet als ik en bekleed er een krans mee. Weer eens wat anders!

donderdag 19 april 2012

Naaldenetui

Aangezien ik veel naai, heb ik ook veel naalden. Die kan je in een speldenkussentje steken, maar aangezien ik er zoveel heb, is dat niet meer werkbaar. Ze weggooien is ook zonde, dus maakte ik er een mooi naaldenetuitje voor. Zo blijven alle naalden bij elkaar, kunnen ze niet gaan dwalen in mijn naaidoos en prik ik mezelf er ook niet aan! En het ziet er natuurlijk ook schattig uit.

Het etuitje is gemaakt van twee rechthoekige lapjes stof. In het midden van de lange kant heb ik aan beide zijden een lint ertussen genaaid. De naalden in het midden en het etuitje dichtvouwen, mooi strikje erin en klaar!

vrijdag 13 april 2012

Vier de lente met vlaggetjes!


Wanneer kinderen jarig zijn worden er vlaggetjes opgehangen. Staat zo gezellig meteen! Waarom doen we dat niet meer bij volwassen verjaardagen? En waarom doen we het niet gewoon als we vrolijk zijn of voor een andere reden, bijvoorbeeld dat de lente is begonnen?
Deze vlaggenlijn maakte ik al een tijd geleden van vilten vlaggetjes, met bloemetjes en vlinders erop, genaaid aan een blauw / wit geruit lintje. Laat de bloemetjes maar bloeien!



zaterdag 7 april 2012

Knipoog

Hoe leuk is het om spontaan een knipoog te krijgen van iemand? Aangezien mij dit niet dagelijks gebeurt heb ik maar het heft in eigen handen genomen en voor mezelf (en iedereen die bij mij op bezoek is) een lieve uil gemaakt die altijd naar me zal knipogen!

Heerlijk projectje om even een middag zoet mee te zijn!
                                                                                                                                        *patroon ooit gekocht op de Crea-Doe beurs*


Tot de volgende post! *wink*

maandag 2 april 2012

Eetkamerstoelen

Zoals al eerder gezegd, mijn huis is gewisseld van huisgenoten. Waarbij dus ook een aantal meubels gewisseld zijn. Nu kwam ik in een kringloopwinkel in Rotterdam een viertal leuke stoelen tegen met een leren zitting, twee rode en twee groenen. Vond ze fantastisch en heb ze voor een tientje gekocht! Toen kwam het probleem: hoe neem ik ze mee? Ik was gelukkig met mijn moeder met de auto, maar in een gewone 4 persoonsauto gaan geen 4 eetkamerstoelen. 3 stoelen gaat net, als je geen bijrijder hebt. Oplossing: men neme 1 stoel mee onder de arm in de trein. Zat ik op het station en in de trein op mijn eigen, net gekochte stoel. Jammer genoeg heb ik er geen foto's van. Gek genoeg keek ook niemand er echt van op, mensen zijn gelukkig een beetje rariteiten gewend.

De stoelen waren al leuk op zichzelf, maar een vrolijk likje verf kan nooit kwaad!