zondag 31 maart 2013

Roosje

De foto's van de gloeilamp vaasjes heb ik afgelopen vrijdag gemaakt. Vandaag zag ik dat er een roosje uit was gekomen, wat een mooi gezicht.. en dat op 1e paasdag!

Allemaal nog fijne Pasen!

Lampjes of vaasjes?

Lente is officieel begonnen, dus tijd om ook weer wat meer bloemen in huis te halen! Ik wilde al een tijdje proberen om van kapotte gloeilampen vaasjes te maken.. en dat is gelukt! Momenteel heb ik er drie, met een   draad van wol aan een slinger gemaakt, maar het kan natuurlijk ook individueel met een ijzerdraadje aan bijvoorbeeld een boom. Heb zelf alleen geen tuin, laat staan een boom...
De gloeilampen heb ik schoon gemaakt met behulp van deze tutorial.



vrijdag 29 maart 2013

Maart roert z'n staart / Schatten van Opa

Het sneeuwde vandaag weer! Althans, in Utrecht. Ik heb het geprobeerd vast te leggen met mijn gewone cameraatje... brrr..


Net zo bijzonder: oude stempels van mijn opa. Mijn moeders vader heeft altijd een kruidenierswinkel gehad in Rotterdam. Mijn moeder heeft in haar kinderjaren ook regelmatig in de winkel meegeholpen en ze weet er ook nog veel van. We zijn een jaar geleden in het kruideniersmuseum in Utrecht geweest, een aanrader! In het ieniemienie museumpje zie je alle oude merken, blikken, zeepjes, koekjes enz. En beneden is nog een heus grootmoeders-snoepwinkeltje met stroopsoldaatjes en likkoekjes.
In de oude secretaire van mijn ouders vond ik een zakje met oude stempels. Van mijn opa en de winkel dus. Sommige een beetje versleten, maar voor mij een echte schat!



Zakje waar de stempels in zaten, waarschijnlijk ook al 60 jaar oud






De datum


Voor de kaas

woensdag 27 maart 2013

Workshop


Afgelopen zaterdag heb ik een fantastische en creatieve dag gehad. Bij Kristel van vlijtig heb ik namelijk een workshop gevolgd. De workshop ging over boekbinden en stempels maken. Zowel boekbinden als stempels maken leek mij super leuk en het is altijd fijn om dat te leren van iemand die het goed kan en in een fijne omgeving. We zaten in een gezellige tuinkas met veel licht en een heerlijk geurend houtkacheltje. Denk daar enthousiaste deelnemers, een ervaren en gezellige 'juf' en heerlijk eten bij op en je hebt een top dag! Kristel, nogmaals bedankt!