zaterdag 24 maart 2012

Schattige schaaltjes

Inmiddels hebben jullie waarschijnlijk wel door dat ik gek ben op rommelmarkten en kringloopwinkels. Ik kan er heel snel doorheen en ik kan er uren rond blijven lopen. Vind het in ieder geval altijd fijn! Laatst had ik weer een aantal schattige schaaltjes gescoord!



maandag 19 maart 2012

Truffels

Truffels lekker? JA!
Oreo's lekker? JA!
Oreo truffels lekker? JA!
Kan je dat zelf maken? JA!
Met maar drie ingerediƫnten? JA!

Mjam mjam...
Je moet er alleen wel even een extra rondje voor rennen wil je ze niet nog 6 maanden aan je benen of billen zien plakken..


Ingrediƫnten:
1 rol oreo koekjes (=154 gram)
150 gram roomkaas
cacoa

Werkwijze:
Plet de oreo koekjes in een zak of in de keukenmachine. Meng hierdoor de roomkaas totdat een soepel 'deeg' ontstaat. Maak van dit deeg balletjes. Zijn ze erg zacht dan leg je ze even in de vriezer. Doe de cacoa in een schaaltje en rol de balletjes door de cacoa totdat ze helemaal bedekt zijn. Zet ze even in de koelkast of vriezer om op te stijven en lik je vingers goed af!
Eet smakelijk! Maar pas wel op, want je schaaltje is zo leeg!

woensdag 14 maart 2012

Koffietafel DIY

Mijn huisgenoot is verhuisd, en daarmee ook een aantal meubels. Tijd dus voor wat nieuws, waaronder een nieuwe koffietafel. Een multifunctionele koffietafel, die leuk is, kan rollen een gelijk een opbergplaats voor een aantal boeken. Hoe fijn!



Via mijn vader kon ik aan een mooie kabelhaspel komen die precies een leuk maatje heeft. Samen met hem heb ik er wieltjes onder gezet en spijltjes erin gezet als boekensteunen. Twee keer een likje verf erover en klaar is Kees.. eh.. Marianne.


P.s. Als je een grote kamer hebt of wat anders wil kan je ook heel leuk van een pallet een tafel maken met wielen eronder en een leuk verfje. Gezien bij een kringgenootje van mij. Stond erg leuk met een grote zilveren schaal erop en een vaas met bloemen.

zondag 11 maart 2012

Lente inspiratie

Heel fijn, het wordt bijna weer lente! Het was echt een prachtige dag vandaag. Het heerlijke zonnetje en de vt-wonen (die de komende maanden door mijn bus gaat vallen) is een combinatie die een enorme energie en creativiteit in mij naar boven haalde vandaag. Dus binnenkort kunnen jullie hier weer meer maaksels verwachten.

Er zat ook gelijk een fijne poster in de vt-wonen die het toilet hier een beetje heeft opgevrolijkt!

dinsdag 6 maart 2012

Post van huisgenoten

Samenwonen met twee meiden is heel gezellig! Gezellig theetje doen, altijd je verhaal kwijt kunnen en zwijmelen of huiveren bij films en natuurlijk lekker samen eten! Het vergt soms alleen wel wat aanpassing qua leefruimte en opbergopties. Nu heb ik wel iets leuks bedacht om de post per persoon te scheiden. In de hal waar je binnenkomt hangen nu 3 viltjes met een knijper erop waarin de post geklemd kan worden. Altijd dus meteen duidelijk of je een leuk kaartje of briefje heb gehad!